TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Blog

Vendég bloggerek a Zili Blogon - avagy szülőktől szülőknek rovatunk - 1. rész

Zili Kölyökalsó
2020.07.14 19:45
Vendég bloggerek a Zili Blogon - avagy szülőktől szülőknek rovatunk - 1. rész

Hallottál már az Apróláb blogról? Első vendég bloggerünk a salgótarjáni Gréti, aki már többször próbálkozott blogolással, azonban sosem volt meg az igazi téma, egészen kislánya, Zoé megszületéséig. Ekkor érezte azt, hogy igazi mondanivalója lett. Ismerjétek meg az ő sztoriját, hogyan próbálja a 17 hónapos Zoét bilire szoktatni.

 

Zoé első születésnapjára a legkedvesebb barátnőméktől egy bilit kaptunk ajándékba. Annyira menő, hogy még zenél is!

Azzal a tanáccsal látott el első körben, hogy próbáljuk meg olyan helyre tenni, ahol mindig látja,  hogy ismerkedjen vele. A lakás egyik zugában volt két játékos doboz, hogy magának válogassa ki, éppen mivel szeretne zúzni. Ezek mellé tettem le az eszközt, várva, hogy érdeklődést mutat felé. Nem úgy lett. A mézes madzagot elhúzva beletettem a tanulós kutyáját, hogy: "Nézd csak kicsim! A kutyus is ide pisil.".

Persze ezzel annyit értem el, hogy kivette belőle a játékot és azt nyomkodta 2 percen keresztül.

Majd elkészítettük a férjemmel a kis kuckóját (ezt az instán egy barátnőm fényképei alapján raktuk össze), így eltűnt a régi sarok, ahol a közelében lehetett a bili.

Hát hova is tegyem akkor ezt a zenélő holmit? - jött a kérdés. Fény gyúlt a sötét elmémben, hogy kipróbálhatnám azt, hogy kiviszem a fürdőbe, hátha pancsi előtt rá lehetne ültetni. Kipróbálná és közben lehet rá is szokhatna arra, hogy fürdés előtt pisiljen inkább a mini WC-be.

Természetesen nem lepődik meg azon senki, hogy az első 2-3 teszt kudarcba, vagyis inkább üvöltésbe fulladt. Nem tetszett neki, félt és kellemetlennek érezte azt, hogy rá akarom ültetni. Aztán mikor már fel akartam hagyni az egésszel megtört a jég! Egyik este miután levettem a pelusát, mutattam neki, hogy ott kell helyet foglalnia, egy kis ellenkezés, aztán egyszer csak megszólalt a zene! Nem volt benne nagyon sok, épp csak egy lehelletnyi, de ezt nagy sikernek könyveltem el.

Körülbelül egy hétig tartott ez a lelkesedés, aztán azóta is csak néha sikerül rávennem a bilizésre fürdés előtt. Mikor pedig rajta van le akar szállni, és elő is fordult nem egyszer, hogy ilyen esetben máshol landolt a folyadék. Konkrétan a linóleumon vagy a parkettán!

Igaz, még csak 17 hónapos a kislányom, de úgy gondolom, hogy jó kezdés az, ha becsempésszük a gyerek látóterébe az új lehetőségeket. Volt már olyan, hogy ő hozta a bilit, hogy neki van kaki a pelusba - ezt úgy hozta a tudtomra, hogy püfölte a pelusát -, és szintén mutatta, hogy dobjam bele a kis illemhelyébe. Annyira jópofa gyerek!

Várom már, hogy elkezdje ténylegesen használni, leszokhasson mielőbb a pelusról és olyan aranyos, szép alsókat hordhasson a gyerkőc, mint amilyeneket a Zili Kölyökalsó kínál.

Amennyiben tetszett a történet, keressétek fel az Apróláb blogot a Facebookon vagy az Instagramon, ahol Gréti riportsorozatot vezet ’A terhességem – beszélgetés más anyákkal” címmel.

És amennyiben éppen bilire szoktatás időszakában vagytok, a kolyokalso.hu-n szuper 0-1 éves méretű bugyikat és alsónadrágokat találtok a legkisebb popókra.

 

     A blogbejegyzést írta: Balázsné Koós Gréta