TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Blog

Hogyan vásároljunk fehérneműt gyermekünknek?

Zili Kölyökalsó
2020.05.01 18:59
Hogyan vásároljunk fehérneműt gyermekünknek?

Gyermek fehérnemű, avagy átgondoltuk-e már mennyire fontos is szülőként azon döntésünk, hogy mit adunk gyermekünkre. Döntésünket mi alapozza meg?

A termék stílusa, fazonja, mintája, színe, anyaga, márkája vagy éppen az ára? Még mielőtt azt gondolnánk, hogy egyik vagy másik szempont kevésbé fontos, fussuk csak át a fent említett szempontokat.

Kétgyermekes gyakorló szülőként azt tapasztalom, hogy a mai felgyorsult világunkban rengeteg inger éri a kicsiket, ami következtében nagyon hamar, akár már másfél- két éves korukban tudják, hogy mibe „akarnak” öltözni.

 

Mi azonban ne felejtsük el, hogy mi is a fehérnemű, így a gyerek fehérnemű alapvető funkciója.

Számos választási szempont mellett nem szabad elfelejteni, hogy a lányka bugyinak csak úgy, mint a fiú alsónak mi is az elsődleges feladata. Alapvetően védelmi funkciót lát el, vagyis takar. Ám a hűvösebb időszakokban arra is figyelni kell, hogy az alsónemű megfelelően melegítsen. Egy jó szabású fehérnemű körülöleli a testet, véd a széltől, így segít megakadályozni a felfázást.

Szintén fontos tényező a szellőzés is. Egy jó fehérneműnek szellőznie is kell, hiszen a különböző fertőzéseket ez is segít elkerülni. A bőrrel közvetlenül érintkező ruhadarabok a fehérneműk, ez az első réteg, melynek feladata a test fedésén túl a bőr szárazon tartása, a nedvesség leitatása és a második rétegbe juttatása.

Fontos követelmény a jó pára- és légáteresztő képesség, kellemes, puha tapintás, bőrbarát tulajdonság, ami azt jelenti, hogy nem okozhat kiütést, allergiát.  A bugyi anyaga ebből a szempontból is lényeges. A műszálas anyagból készült fehérneműk jobban befüllednek, mint a természetes, bőrbarát anyagok, ideális körülményeket teremtve ezáltal a kórokozók elszaporodásának.

A legjobb anyag erre a célra a pamut, ami ráadásul kevésbé irritálja az érzékenyebb testtájak bőrét. A fehérneműk azt a célt is szolgálják, hogy védjék az érzékeny területeket a durva külső ruházattól. Figyelnünk kell arra is, hogy a szélsőségesen szűkre tervezett és szabott gyermek fehérnemű egyértelműen elszoríthatja a vérkeringést, így az egészségtelen kategóriába esik.

Gondoljunk bele, hogy a kicsik testfelülete elsődlegesen a gyermek fehérneművel (trikó, bugyi, zokni és éjszaka a pizsama) találkozik. Az egészség megóvása érdekében fontos szerepe van a réteges öltözködésnek, ami azt jelenti, hogy a bőrrel érintkező alsó réteg fölé még egy-két réteg viselhető. Ezek száma nyilván függ a hőmérséklettől, évszaktól. Fontos a méret, forma és színtartóság.

Így nyilván szülőként az a dolgunk, és felelősségünk, hogy megtaláljuk azt a terméket, ami a stílusában és fazonjában alkalmazkodik a kis viselőjéhez. Anyagát tekintve minőségi, magas pamuttartalommal rendelkezik, és persze gyerkőcünk örömmel veszi fel, mert például kedvenc mesehőse vagy mesefigurája van rajta.

Végül, de nem utolsó sorban nem mindegy, hogy ez mennyire terheli meg a pénztárcánkat. Itt azért figyelembe kell venni, hogy a jobb minőségű termék idővel általában visszahozza az árát, így mint általában mindenben, nem éri meg gyengébb minőségű terméket megvásárolni. Mert ugye fontos a méret-, forma- és színtartóság.

Ezekre a kérdésekre kínál egy alternatívát a Zili Kölyökalsó a kolyokalso.hu webáruházban.

 

forrás: https://www.life.hu/egeszseg/20141110-az-egeszseges-kenyelmes-fehernemu.html