TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Blog

Vendég bloggerek a Zili Blogon - avagy szülőktől szülőknek rovatunk - 3. rész

Zili Kölyökalsó
2020.12.03 17:12
Vendég bloggerek a Zili Blogon - avagy szülőktől szülőknek rovatunk - 3. rész

A Zili Blog Szülőktől Szülőknek című rovatának 3. bejegyzésében dr. Wéber Boglárka gyermekgyógyász ad tippeket immunerősítés témában, a megszokottól kicsit eltérően, doki kontra mami szemszögből. Bogi egy 22 hónapos kisfiú anyukája, aki elmondása szerint mióta anyuka is, már teljesen máshogy értelmezi a tankönyvekben leírtakat, illetve nagyon sok dolgot tanult, amik nem is voltak benne. Van egy instagram oldala @the_lavender_girll néven, ahol anyukás – gyermekgyógyászatos – illóolajos témákkal foglalkozik, igyekszik érthetően magyarázni, illetve a saját tapasztalatait is megosztani. 

Doki mondja: az egészségünk alapja, és az erős immunrendszer kifejlődésének egyik kulcsa a változatos és EGÉSZSÉGES ÉTREND. Nagyon fontos a sok zöldség, gyümölcs, sovány húsok és halak fogyasztása. 

Mami mondja: ez mind szép és jó, és ezeket mind meg is szeretném adni. DE elég gyakran van, hogy nem eszik a gyerek, vagy fogzik, vagy dacos, válogatós, nemhogy az immunrendszer nem jut ilyenkor az eszembe, hanem azon parázok, hogy a napi kalória-bevitel legyen meg! És olyan dolgokat is adok Neki, amit ide le se merek írni... csak legyen benne valami, mert valamitől léteznie kell!


Doki mondja: Elengedhetetlen a MEGFELELŐ mennyiségű FOLYADÉKBEVITEL.

Mami mondja: igen tudom, igyekszem is ízesíteni a vizet vagy a teát cukorral, hogy igyon annyit, amennyi a “megfelelő”.... a tejfogak meg úgyis átutazóban vannak.

 

Doki mondja: elegendő ALVÁS.

Mami mondja: várj, rákeresek arra az “a” betűs szóra a Google-ban, mert már elfelejtettem mi az, mióta gyerekem van, mivel Ő se gyakorolja túl sokat.

 

Doki mondja: gyermekkorban elkezdett rendszeres TESTMOZGÁS egyrészt hozzájárul a megfelelő csontozathoz-izomzathoz, ill. az állóképesség, erőnlét növelésén keresztül döntő szerepe van a fertőzésekkel szembeni ellenállóképesség kialakításában is.

Mami mondja: ebben nincs hiba, sokszor a belemet is elhagyom, annyit mozog.

 

Doki mondja: az őszi-téli időszakban különösen fontos a megfelelő VITAMIN, ÁSVÁNYIANYAG és NYOMELEM bevitel, melyet a különböző multivitamin készítmények és cseppek alkalmazásával biztosíthatunk.

Mami mondja: igen, abszolút ezen vagyunk. Mi (nem reklám) Cebion, D-vitamint és  Marslakócska szirupot használunk itthon. Már amikor (mint most) nincs készlethiány ezekből, de sajnos ez is kedv kérdése, vannak napok, amikor csak csellel lehet beadni vagy sem.

 

Doki mondja: Léteznek olyan GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNYEK, amelyek különböző baktériumok speciális kivonatát tartalmazzák. Ezek visszatérő alsó- és felső légúti fertőzések megelőzésében, illetve azok heveny fellángolásának kiegészítő kezeléseként alkalmazhatóak. 

Mami mondja: ezekre szerencsére nem volt/ nincs szükségünk.

 

Doki mondja: A megfelelő immunműködéshez elengedhetetlen az optimális bélflóra. Ezt PROBIOTIKUMOK szedésével biztosíthatjuk. 

Mami mondja: ebben sincs vita.

 

Doki mondja: AROMATERÁPIA, mint alternatív módszer a fentiek mellett és azokat támogatva. Diffúzorban vagy helyileg alkalmazva az erre alkalmas illóolajokkal (thieves, purification, citrom, teafa stb.).

Mami mondja: igen, ezt a módszert is alkalmazzuk, nyilván nem valamelyik másik felsorolt dolog helyett, hanem mellett.

 

Amennyiben érdekesnek találtad a cikket, és szívesen olvasnál a témával kapcsolatban, kövesd be Bogi oldalát - @the_lavender_girll – az instagramon!

Ha még nem olvastad, nézd meg a blogunk többi cikkét is itt, érdekes témákat és anyukákat ismerhetsz meg.