TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Blog

Vendég bloggerek a Zili Blogon - avagy szülőktől szülőknek rovatunk - 2. rész

Zili Kölyökalsó
2020.08.31 17:59
Vendég bloggerek a Zili Blogon - avagy szülőktől szülőknek rovatunk - 2. rész

A Zili Blog Szülőktől Szülőknek című rovatának 2. bejegyzésében egy interjú keretében megismerhetitek a háromgyerekes anyukát, Cseresznye Zsuzsannát, aki az Instagramon és a Youtube-on a megcsinalod_anyuci profil alatt tippekkel, tanácsokkal és ötletekkel látja el a fiatal anyukákat. Amennyiben érdekesnek találjátok az interjút, kövessétek be Zsuzsi blogját.

kolyokalso.hu: Mondanál egy pár szót magadról? 

megcsinalod_anyuci: Cseresznye Zsuzsanna vagyok, 26 éves, lassan 6 éve élek Magyarországon. Korábban Kárpátalján laktam, ott születtem. Most jelenleg SzSZB megyében, egy Kállósemjén nevű faluban élek férjemmel és három gyermekemmel. ( Zsuzsi (4), Lacika (2,5) , Robika (1))

 

kolyokalso.hu: Miért kezdtél blogot írni?

megcsinalod_anyuci: Már néhány éve foglalkoztatott a gondolat, hogy blogot írjak, esetleg párhuzamosan videózzak is, de mivel az elmúlt évek túl sűrűek voltak, és el voltam foglalva a várandóssággal, gyerekekkel, nem láttam értelmét úgy elkezdeni, hogy havonta tudjak valami újjal előhozakodni. Meg szerettem volna várni, mikor már "túl leszek" a szüléseken és a nehezebb időszakon, mikor erre is tudok kellő időt szakítani, és akkor belevágni. Ami pedig ösztönző volt, az az, hogy mindig is rengeteget szerettem beszélni, magyarázni, átadni a tudást, tapasztalatokat valamilyen formában, amikkel rendelkezem. 

Nagyon színes személyiségnek tartom magam, bármit képes vagyok megtanulni, ebből eredően szeretem is kipróbálni magam többféle területen.

 

kolyokalso.hu: Mindig nagy családot terveztél? Neked mi a legnagyobb kihívás a három gyerek nevelésében?

megcsinalod_anyuci: Mindig is szerettem volna nagy családot! Mikor közel 6 évvel ezelőtt összeházasodtunk a férjemmel, arról álmodoztunk , hogy lesz 4-5 gyermekünk. Aztán mikor teherbe estem az első gyermekünkkel, már tudtam, hogy ezt az álmot el lehet vetni, mivel nagyon nehéz volt a terhességem. Több fizikai következménye lett, amire azt mondtam a harmadik gyerek után, hogy nem szeretnék többet szülni. Utólag örülök is neki, mert így is nehéz 1000 felé szakadni, és odafigyelni, hogy ne érezze egyik sem mellőzve magát - mivel csak másfél-másfél év van a gyerekek között, még mindegyik kicsi és igénylik ugyanúgy a babusgatást.

 

A legnehezebb a 3 gyermek nevelésében az, hogy hogyan ne veszítsem el a türelmem. Sajnos ez sokszor nem sikerül és könnyen kiborulok. Fentebb említettem, hogy még mind kicsik és elevenek, ez ugye nem is gond persze, sőt! Viszont nem mondok újat azzal, hogy 3 kicsi eleven gyermekkel egy nehéz nap után nem mindig habostorta.

 

kolyokalso.hu: Mi volt a szülővé válás során a legnagyobb változás az életedben? 

megcsinalod_anyuci: Nekem az volt a legnagyobb változás, hogy nem én osztottam be az időmet. Nagyon tevékeny típusú emberke vagyok, afféle unatkozni nem tudó. Míg nem voltak gyermekeim, még pihenő  napon se nagyon tudtam lefeküdni és ücsörögni, akkor is valamit csinálnom kellett. Ha csak valami kézimunkát, az is jó volt. Most meg, ha a gyerekkel játszom, sokszor úgy érzem, hogy mennyi minden mást tudnék azalatt az idő alatt csinálni, pedig ez a legjobb befektetés hosszútávon. Csak néha ezt elfelejtjük.

 

kolyokalso.hu: Mennyi idősek voltak a gyerekek, amikor leszoktak a pelusról és rászoktak a bilire? Van -e valami tanácsod, tipped a szobatisztaságra szoktatáshoz?

megcsinalod_anyuci: Nekem hála Istennek a "nagy" lányom 2 éves korában  leszokott a pelusról, 2,5 éves korára már éjszaka is teljesen szobatiszta volt. A középső gyermekem most 2,5 éves és nyár elején kezdett leszokni. Előtte is próbáltuk , de még csak hallani sem akart a biliről és wc-ről sem. Az én tapasztalatom az, hogy semmiképpen sem szabad erőltetni, mert többet árt, mint használ. Azért néha óvatosan be lehet próbálkozni. Nekünk az vált be eddig mindkét gyereknél, hogy nyáron kezdjük a leszoktatást, mert meleg van és kint az udvaron szabadon lehet engedni pelus nélkül, aztán 1-2- szer ha végigcsorog a pisi a lábán, észreveszi, hogy mi történik és megtanulja. Legalábbis nálunk így volt. Amit észrevettem, hogy míg rá nem jön, mi történik, addig nem érdemes alsót adni rá -legalábbis nálunk így volt -, mert ha érzi, hogy van rajta valami, azt hiszi, bele lehet pisilni.

 

 

kolyokalso.hu: A  három gyermek mellett hogyan oldod meg a vásárlást? Szoktál online vásárolni? 

megcsinalod_anyuci: Az élelmiszereket általában a férjem szokta megvásárolni nagyrészt az én listám alapján, viszont minden mást szinte csakis webáruházakból rendelek. Nekem eddig nem nagyon volt rossz tapasztalatom. Mostanság már mindenhol van pénzvisszafizetési lehetőség.

 

kolyokalso.hu: Milyen gyerekruhavásárlási szokásaid vannak?

megcsinalod_anyuci: Az alsóneműket csakis újonnan veszem, nem is tudnám egyikről a másikra adni, mert addigra elhasználja. Cipőket is többnyire újakat veszek, de a minőségibb, alig használt cipőket is szívesen megvásárolom. Ruhanemű terén általában, ha csak játszós vagy itthoni ruhákban gondolkodunk, akkor az angol használt ruhaneműk jöhetnek szóba, mert nagyon strapásak, és töredék áron lehet megvenni, mint új állapotukban. A többi ruhafélét máshonnan, általában akciósan igyekszem megvenni. 

 

kolyokalso.hu: Mit tanácsolsz azoknak, akik első gyermeküket várják?

megcsinalod_anyuci: Én csak annyit tudok mondani, hogy nem kell túlgondolni, minden rendben lesz. Még akkor is, ha nem kacsalábon forgó babaágya vagy babakocsija lesz. A gyereknek mindegy. Véleményem szerint ezeket a szülők általában saját maguk megnyugtatására vásárolják.

 

 

kolyokalso.hu: Mit üzensz azoknak, akik a családalapítás előtt állnak?

megcsinalod_anyuci: Azt, hogy ne várjanak mindig a "megfelelő időre". Az most van, később sem lesz soha alkalmas, mindig lesz valamilyen zavaró vagy hátráltató tényező. 

A gyermek a legnagyobb áldás az életben, ha több van belőlük, annál nagyobb áldásban részesültök! 

 

 

Amennyiben elmulasztottátok, olvassátok el első vendég bloggerünk - az apróláb blog szerzőjének - bejegyzését is a Zili Blogon itt